Logo-Bitka-za-znanje1Фонд Б92 је у јануару месецу покренуо национални програм „Битка за знање“, која има за циљ развој нове писмености код деце основношколског узраста, стицање функционалног знања и учење вештина неопходних за живот у 21. веку. Фонд Б92 је уз помоћ донатора, до овог тренутка, успео да обезбеди средства за куповину 405 робота за 81 основну школу у првом кругу.

Поред донације од 5 мБот робота по школи, на којима ће деца учити програмирање/кодирање, програм подразумева и претходну обуку наставника  да роботе користе као наставно средство, као и учешће ученика у такмичарској лиги КОДиграње.

mBotНаша школа се пријавила за учешће у овом програму, ушла је у прву групу одабраних школа, прва са територије града Лесковца. Потписали смо уговор о донацији, а јуче нам је уручена донација од 5 М-бота, тако да смо „богатији“ за 5 нових савремених наставних средстава. Координатор овог пројекта у школи и ментор ученицима за учешће у такмичењу „ Кодиграње“  биће Миодраг Јањић, наставник ТиИО.

Више о овом пројекту можете прочитати на сајту : http://bitkazaznanje.rs/.