У школској 2014/2015. години више од 150 ученика ОШ „Бранко Радичевић“ је учествовало на различитим такмичењима, конкурсима, смотрама... Ред је да на крају школске године сумирамо резултате и похвалимо оне најуспешније.

Предметна настава

*Историја

Ученица 8-2 разреда, Миљана Николић, је освојила 3. награду на окружном такмичењу из историје и учествовала на државном такмичењу из овог предмета које је одржано у мају месецу у Крупњу. Такође, освојила је и 3. награду на општинском такмичењу из историје. Поред ње, 3. награду из овог предмета освојила је и Марта Стојановић, ученица 8-2 разреда.

*Биологија

Ученик 5-3 разреда, Душан Марковић освојио је 3. награду на окружном такмичењу из биологије. Душан је на општинском такмичењу из биологије освојио 2. награду, а Драгана Здравковић ученица  5-1 разреда, је на истом такмичењу освојила 3. награду.

*Српски језик

Ученица 8-2 разреда, Кристина Вучковић, освојила је 3. место на општинском такмичењу из српског језика и граматике. Такође, Драгана Здравковић ученица 5-1 разреда, је освојила 3. место на истом такмичењу.

*Информатика- Тесла Инфо куп

Екипа школе у саставу: Јовић Саша ученик 8-2 разреда и Иван Тодоровић ученик 7-3 разреда, остварила је 9. тимски резултат на општинском нивоу овог такмичења и пласирала се на регионални ниво овог такмичења који је одржан у Нишу.

Разредна настава

*Математика

Са општинског на окружно такмичење из овог предмета пласирали су следећи ученици: Павле Коцић 4-3, Даница Стаменковић 4-4, Лазар Стојановић 4-5, Лука Стаменковић 4-5, Немања Здравковић 4-5, Стевица Стаменковић 4-5, Никола Радоичић 4-7. Ученик Немања Здравковић је освојио 3. награду.

У школи је традиционално одржано математичко такмичење „Мислиша“ на којем је учествовало 178 ученика школе од 2. до 8. разреда. Похваљени су следећи ученици: Моника Савић 2-2, Теодора Спасић 2-6, Нађа Цветковић 2-2, Павле Коцић 4-3, Спасић Жељко 6-2.

*Смотре

На општинској смотри рецитатора школа је учествовала у свим категоријама а најуспешнији су били:  Илија Момировић ученик 1-1 разреда који је заузео 2. место и Емилија Милошевић  ученица 2-1 која је заузела 3. место.

*Ликовни конкурси

Ученици школе су учествовали на више од десет ликовних конкурса које су организовале различите институције, у току школске године и ту остварили запажене резултате, од којих вреди поменути следеће:

  • Конкурс „Српска народна бајка у стрипу“ у организацији Народне библиотеке „Стеван Сремац“ из Ниша: Теодора Спасић ученица 2-6 је освојила 1. награду, Емилија Недељковић ученица 1-3 је освојила 3. Награду, а ученица 1-6 разреда, Јована Миленковић је освојила похвалу.
  • Конкурс „Каквог васпитача, наставника желим“ у организацији Центра за стручно усавршавање у образовању из Лесковца: Дејан Ђорђевић, ученик 6-3, је освојио 3. награду.
  • Конкурс „Свака цигарета смета“ у организацији ЗЗЈЗ Лесковац, Тијана Веселиновић, ученица 5-3 је освојила 3. награду.
  • Конкурс „Загризи здраво“ у организацији Центра за економику домаћинства „Даница Вуксановић“ из Лесковца: Ивана Љубисављевић ученица 8-1 је освојила 3. награду.
  • Конкурс „Чудесан свет слова А“ у оганизацији Гимназије из Лесковца, поводом дана матерњег језика: Милан Јанковић је освојио 3. награду.
  • Конкурс„Дани љубави и вина“ у организацији ДК из Брестовца: Јована Алексић ученица 7-1 је освојила 1. награду а ученица Анђела Аврамовић ученица 5-3 освојила је 3. награду.
  • Конкурс „Најлепша кућица за птице“ у организацији ДК из Брестовца: Анђела Аврамовић ученица 5-3 је освојила 3. награду.

*Шах

На школском општинском првенству је Милица Ђорђевић ученица 6-1 освојила 3. место појединачно, а женска екипа 2. место  у саставу (Јована Марковић ученица 7-3, Милица Ђорђевић ученица 6-1, Анђела Јовић ученица 6-2).

Вредно је споменути и да је школа учествовала на спортским такмичењима у малом фудбалу, кошарци и стоном тенису, у организацији Градског савеза за школски спорт из Лесковца, а спровела је и средином маја такмичење „Пролећни крос РТС-а“ на којем је учествовало више од 100 ученика школе.

Запажено је учешће школе у акцији Одбора за превенцију болести зависности и борбу против верских секти Скупштине града Лесковца, где смо добили захвалницу за масовност и успешност.

Наставничко веће је на својој седници оджаној 24.6.2015. доделило похвалу „Ђак генерације“ за школску 2014/15. годину Анђели Митић ученици 8-3 разреда.

Директор школе:

Драган Стевановић