Naslovna 1 resizedОсновна школа „Бранко Радичевић“ у Брестовцу спада у ретке школе у Републици са богатом историјом издавања школског листа. Школски лист „Распевана младост“ угледао је светлост дана 1. јануара 1970. године.

То је лист за информативно и литерарно стваралаштво ученика. У листу су се појављивала најлепша литерарна остварења ученика и информације о свим успесима школе. У школској 1975/76. години у акцији „Тражимо најуређенији школски пионирски лист“ који су водили Савет за васпитање и бригу о деци СР Србије и дневни лист „Политика“, лист „Распевана младост“ је међу 85 листова из целе Југославије проглашен за најбољи лист из најудаљеније школе, а школа је као награду добила ТВ пријемник.

Последњи број је објављен 2002. године.

На иницијативу ученика и наставника школе да се традиција настави, те су предузете активности на припреми новог броја. Почетком 2019. године објављен је први број за школску 2018/19. Редакцију овог броја чиниле су наставнице српског језика: Марија Ђорђевић и Милица Перић. Ликовни и литерарни радови су дела ученика ОШ "Бранко Радичевић". Због ограниченог буџета штампан у 30 примерака, а заинтересовани читаоци могу преузети часопис у електронском формату са сајта школе, на следећем линку:

Распевана Младост број 1. 2018/19.