za slanje
У организацији Шаховског савеза Јабланичког округа, ових дана је у Лесковцу одржано Кадетско регионално првенство Лесковца 2013. године. Инетерсовање је и ове године било велико и такмичаре су пријавиле школе из Лесковца и околних насеља, Власотинца и Лебана.

Такмичење је организовано у по шест узрасних група у конкуренцији дечака и девојчица. Улога главног судије и контролора је поверена Горану Костићу, а помагали су му руководиоци шаховских клубова из школа, учесника првенства.

            Традицију освајања медаља наставили су ученици наше школе, које је предводио Марко Ранђеловић, наставнник физичког васпитања. Јована Денић, ученица осмог разреда је освојила златну медаљу, Душану Марковићу, ученику четвртог разреда је припало сребро, а његова сестра Јована Марковић, ученица шестог разреда, у великој конкуренцији изборила је бронзано одличје. По три првопласирана такмичара у свим узрасним групама, стекла су право учешћа на Републичком првенству које ће бити одржано у Врњачкој Бањи.

            Освајачи медаља из наше школе су активни чланови Шаховског клуба „Брест“ у школи, а о њиховом таленту брине Славица Митевска, наставник географије, шаховски судија и инструктор за рад са млађим шахистима.