Takmicari tehnickoПоследње две суботе одржано је општинско и окружно такмичење из предмета техника и технологија. Ове године су такмичења, због епидемиолошке ситуације, организована по измењеном моделу. Наиме, ученици од 5. до 8. разреда су се такмичили само у теоретским знањима.

Ученици наше школе су на оба такмичења остварили запажене резултате.

На општинском такмичењу, које је одржано 17.04.2021. нашу школу су предтсвљали: Ева Ђорђевић (5-3), Наталија Милошевић (5-1), Виктор Ибрић (5-3), Анастасија Стојиљковић (6-1), Миљан Стојановић (6-2), Огњен Здравковић (6-2), Мила Ђорђевић (7-1), Софија Бранковић (7-1) и Јована Митровић (8-3). Постигли су следеће резултате: Виктор Ибрић 1. место, Мила Ђорђевић 1. место, Јована Митровић 1. место, Миљан Стојановић 2. место, Софија Бранковић 2. место, Огњен Здравковић 3. место. Сви наведени ученици су се пласирали на окружно такмичење. Мила Ђорђевић је остварила најбољи појединачни резултат на такмичењу.

На окружном такмичењу, одржаном 24.4.2021, Миљан Стојановић освојио је 1. место, Мила Ђорђевић 1. место, Јована Митровић 1. место и Софија Бранковић 3. место и сви су се пласирали на републичко такмичење. Миљан Стојановић остварио је најбољи појединачни резултат на такмичењу. Дакле, остварена су четири пласмана на републичко такмичење, што је најбољи резултат из овог предмета у последњих тридесетак година.

 

Државно такмичење је одржано у ОШ "Чегар" у Нишу, 15.05.2021.. На такмичењу су сви ученици постигли солидне резултате, а посебно се истакла ученица Мила Ђорђевић која је освојила 3.награду.