NAGRADJENI UCENICI IZ KUTLESAОдбор за превенцију болести зависности и борбе против верских секти Скупштине града Лесковца, ових дана је у Културном центру у Лесковцу, уручио награде најуспешнијим такмичарима на ликовном конкурсу. Ликовни корнкурс на тему „Играј за здавље, дрога, јок бре“ организован је за ученике основних и средњих школа на подручју Лесковца, а тражено је идејно решење за постер на тему злоупотребе психоактивних супстанци. Конкурс је окупио велики број основаца и средњошколаца и показао се сасвим оправданим.

Највећи успех забележили су ученици разредне наставе из издвојеног одељења наше шкле у Кутлешу. Прво место припало је Филипу Недељковићу, ученику четвртог разреда, друго Давиду Анђелковићу, његовом другу из одељења и треће Јани Јовић, ученици другог разреда. Са овом даровитом децом ради учитељица Маја Момировић.

- Постигли смо велики успех и ученицима су припале вредне награде, таблет рачунар, велика дечја енциклопедија са девет хиљада појмова и квалитетна 3 Д књига „Како бити истраживач“. Ово је велики успех за школу у Кутлешу, издвојено одељење ОШ „Бранко Радичевић“ у Брестовцу. Наставићемо са активним учешћем на свим конкурсима и верујем да награде неће изостати, рекла је Маја Момировић, учитељица комбинованог одељења другог и четвртог разреда у Кутлешу.

Поред ликовног конкурса у протеклом периоду су на тему „Играј за здравље, дрога, јок бре“на нивоу града одржана спортска такмичења и одржан је низ предавања по школама о штетности дроге и психоактивних супстанци. Акција, која још увек траје, успешно је спроведена и заслужује највишу оцену. Наша школа је узела активно учешће у акцији, учествовала је на спортским такмичењима, а у школи су организовања предавања стручњака на ову тему.