Igraliste2Основна школа „Бранко Радичевић“ у Брестовцу је пре десетак година урадила комплетну техничко-пројектну документацију за изградњу отворених терена за мале спортове и овај пројекат у Годишњи плану рада уврстила као приоритет. Захваљујући разумевању локалне самоуправе, недавно је између школе и Агенције за локални економски развој потписан уговор о извођењу радова.

            Приступило се радовима и посао је окончан у оквиру прве фазе радова и поред тога што је уговором предвиђен рок до почетка децембра. Вредност свих радова на асфалтирању терена, постављању кошева, голова и остале пратеће спортске опреме износи 3.027.277 динара.

            Постављени су кошеви и мали голови, терен је обележен и почела је реализација наставних садржаја из области физичког васпитања. Основци у Брестовцу су решили дугогодишњи проблем недостатка квалитетног простора за спортске активности на отвореном.

            Поред балон сале чија је изградња завршена пре две године, апсолутно смо решили проблем за реализацију наставних садржаја из области физичког васпитања. Верујемо да ће наша школа и даље наилазити на разумевање локалне самоуправе и да ћемо и даље значајно унапређивати инфраструктуру у Брестовцу и у издвојеним одељењима. За овакве подухвате одужујемо се резултатима на свим нивоима такмичења и стремимо ка преузимању лидерске позиције у основном образовању у васпитању на подручју Јабланичког округа, рекао је Драган Стевановић, директор школе.

Овакве терене добиле су и основне школе „Трајко Стаменковић“ и „Васа Пелагић“ у Лесковцу и школе у Свирцу и Рудару.
Igraliste1

Приликом свечаности поводом отварања терена у Брестоцу говорили су Горан Цветановић, градоначелник Лесковца, Бојан Тојага, директор АЛЕР-а, а у име школе обратио се Драган Митровић.

Изражена је велика захвалност на разумевању и сагледавању овог подручја од стране градоначелника и локалне самоуправе. Очекује се помоћ у решавању још једног пројекта од виталног значаја за нашу школу. Почетком следеће године требало би да буду окончани радови на изградњи централног грејања у школи. Обећање за помоћ је дато.

                                                                                                           

Д. Митровић